И юношите с мачове срещу „Ботев” (Пд) през уикенда

От 11.00 часа

Общо три издания ще има през този уикенд „Битката за Тракия”. Освен мъжкия тим, който посреща „Ботев” (Пловдив) днес от 15 часа, срещу същия съперник се изправят и два от тимовете от Академията на „зелено-белите”, съобщава beroe.bg.

Първи това ще направи „Берое” U17. Воденият от Тодор Станев отбор излиза срещу „Ботев” днес от 11 часа. Срещата, която е от 23 кръг на Елитната група ще се играе на базата на пловдивчани в квартал „Коматево”. „Жълто-черните” са лидер в класирането с 59 точки, „Берое” е на 7 място с 38 точки. Старозагорци обаче записаха шест победи в последните си шест мача в Елитната група, в това число и над третия ЦСКА-София.

Час по-късно – в 12 часа, отново в Пловдив започва двубоя между „Ботев” U15 и „Берое” U15. Срещата, която е от 16 кръг на Елитната група, изправя един срещу друг втория и третия във временното класиране. Авансът на домакините пред тима на Сидер Димитров е три точки.

Още седем от отборите от Академията на „Берое” ще изиграят своите срещи в първенствата през този уикенд. Първи на терена утре в 10 часа излизат играчите на „Берое” 2004. Децата на наставника Радостин Александров се изправят срещу ФК „Единство” Гурково. Мачът е на Изкуствения терен над стадион „Берое”.

Пак там, но от 12 часа е двубоят на „Берое” 2005 срещу „Миньор” (Раднево). Срещата е от 16 кръг на Подготвителната група деца. В същия час в Хасково започва двубоят на „Берое” 2006 срещу „Респект” (Хасково).

В неделя от 10 часа на Изкуствения терен над стадион „Берое” „Берое” U16 излиза срещу „Розова долина” (Казанлък). Момчетата на наставника Атанас Рибарски са лидери във временното класиране в Областното първенство при юношите младша възраст. В предишния кръг тимът спечели убедително с 5:0 гостуването си на „Загорец” (Нова Загора).

В 15 часа в неделя на Спортна база „Берое” „Берое” U19 се изправя срещу „Черно море”. Момчетата на наставника Иван Гаджев са на 8 място в класирането, в предишния кръг тимът завърши 1:1 с „Нефтохимик”. Двубоят в Българово обаче ще бъде запомнен със спорните съдийски отсъждания, ощетили „зелено-белите”.

В неделя на изкуствения терен на стадион „Трейс Арена” пък са двубоите от първенствата на Футбол 7 и Футбол 9. Участие в тях ще вземат отборите на „Берое” 2007 и „Берое” 2008.