Северна Корея закрива ядрения полигон през май

Севера и Юга минават в една часова зона

Ядреният полигон „Пхунгери“ ще бъде закрит през май. Според интервю на американския държавен секретар Майк Помпейо пред ABC, севернокорейският лидер Ким Чен-ун е готов да представи план за денуклеаризацията. Помпейо беше на неофициално и необявено посещение в Северна Корея, за което потвърди пред медията. По думите му в Пхенян е имал „хубав разговор“ с Ким Чен-ун.

Междувременно подготовката за срещата между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун тече с пълна сила. Американецът е разговарял снощи с южнокорейския президент Мун Дже-ин, съобщиха от Сеул. Целта е била а бъдат обсъдени възможни локации за срещата на най-високо ниво, която трябва да се проведе до месец. Според запознати източници е силно възможно Ким и Тръмп да говорят в Сингапур или Монголия.

В същото време Северна Корея предприе и нова крачка към сближаване с Юга. Пхенян възнамерява да уеднакви часовата си зона със Сеул, за да улесни комуникацията. В момента Севера се намира в собствена часова зона, която въведе през 2015 г.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"