Марсилия или Атлетико ще вземе Купата на Лига Европа

Руди Гарсия знае как, Диего Симеоне е доказал,че го може

Марсилия или Атлетико Мадрид ще вземе Купата на Лига Европа. Предимството на марсилци е,че играят в собствената си страна Франция. Не е на "Велодром", но за 90 или повече минути ще се опитат да направят от Лион свой град.


Президентът на "хлапетата" Жан-Мишел Олас вече заяви за добре дошли на марсилци,че ще бъде за Марсилия в този мач. Това е добър сигнал към неутралната френска публика от Лион и другите краища на Франция. Марсилия по принцип има много фенове в страната и извън нея.


Но на страната на Атлетико е огромен опит в последно време. Защото Марсилия може да е единствения френски отбор печелил КЕШ/Шампионска лига. Но това е сравнително назад във времето през 1993 година. Марсилци ще се явят на своя пети финал. Два от тях са в КЕШ/ШЛ,а другите два са в УЕФА и сега продължителя на турнира на УЕФА какъвто е Лига Европа. Фактите сочат,че Марсилия е спечелила от четирите досегашни финала най-важния за КЕШ/ШЛ. Но както стана въпрос е отдавна.

А Атлетико има в последно време два трудно изгубени финала от Шампионската лига от своя градски съперник Реал. При треньорите Руди Гарсия знае какво да направи, но Диего Симеоне е доказал,че го може.

Определено в момента Аглетико е отборът с повече опит. Но Марсилия е решена на всичко за да спечели първата си купа от Лига Европа и втората европейска след тази за КЕШ/ШЛ. При това във Франция.