Окуражени и с надежда – лидерите на Западните Балкани след срещата в София

Лиляна Павлова: Разходката на Меркел, Мей и Макрон по Моста на влюбените беше знак за Европа и за света, че независимо от Брекзит, Европа остава единна

„Вярвам, че лидерите на Западните Балкани си тръгнаха от София окуражени и с надежда. Те дойдоха с много ясна и точна перспектива какво трябва да очакват и какво не могат да очакват“. Това пред БТВ министърът за българското европредседателство Лиляна Павлова след срещата ЕС – Западни Балкани.

„Ние бяхме изключително честни и не им дадохме нито за момент фалшиво очакване или фалшиво обещание. Това не беше Среща на върха на тема „Разширяване”, а на тема „Европейска перспектива” и те я получиха ясно, категорично и безапелационно”, подчерта Павлова.

Според нея срещата е завършила много позитивно, с ясни и конкретни ангажименти. „Европа и европейските лидери си тръгнаха от България по-обединени и с добра перспектива”, убедена е Павлова.

Разходката на Ангела Меркел, Тереза Мей и Еманюел Макрон по Моста на влюбените в София беше знак за Европа и за света, че независимо от Брекзит, Европа остава единна. „Тогава, когато трябва да сме единни, независимо от брекзит и трудностите, пред които минаваме, можем да сме диалогични и да сме заедно”, изтъкна Павлова.

А буквално до малките часове на нощта премиерът Бойко Борисов преговаряше с Ангела Меркел и Еманюел Макрон в защита на българските превозвачи. „Това също за мен е знак в подкрепа на това, че България умее да защитава интересите на българските граждани”, посочи Павлова.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"