Административният хаос в „Младост“ – СОС се произнася кой е кметът

Кметицата в ареста с единия зам.-кмет, другият – уволнен, третият – напуснал

Столична община трябва да вземе отношение по  административния хаос, който цари в район „Младост“. Предизвестието за напускане на сега действащия изпълняващ длъжността Владимир Клисуров вече изтече и няма законови механизми, с които той да бъде принуден да остане и да бъде кмет. Клисуров беше назначен от Десислава Иванчева да я замества и одобрен от СОС въпреки изричния му отказ. После той подаде оставка.

В негово отсъствие изпълняващ стана зам.-кметът Румен Русев, когото впоследствие Иванчева уволни от затвора. Третият заместник, който има законови основания да кметства е зад решетките за подкуп заедно с кметицата.

Юридическият казус беше допълнително усложнен от Иванчева, която въпреки че е в ареста не подава оставка, а ще чака допоследно съдът да реши дали може да бъде кмет. Тя в момента е в платен отпуск, който прекъсна за кратко и издаде заповед за назначаването на нов зам.-кмет – скандалния и пиар Петър Кърджилов.

На практика в момента нито един от четиримата, които са възможни кандидати, не може да бъде посочен без допълнителни трусове. Междувременно съдът трябва да реши дали уволненията и назначенията от ареста могат да бъдат легитимни.  Не е ясно как може да действа Столична община ако се окаже, че нито един от кандидатите не е законен.