Състезателка на Марица спечели турнир по плажен волейбол за смесени двойки

Десислава Николова и нейният съотборник Мартин Христов станаха шампиони

Волейболистката на Марица (Пловдив) Десислава Николова и нейният съотборник Мартин Христов станаха шампиони в турнир по плажен волейбол за смесени двойки в София. Във финала те се наложиха с 2:0 (21:17, 21:17) над Габриела Ангелова & Силвестър Иванов.
Надпреварата даде старт на юбилейния десети сезон на веригата Beach Volley Mania. Това стана и най-масовият турнир за смесени двойки, организиран от лигата, като събра 20 отбора.
Шампионите и медалистите получиха награди от издателска къща Жануа ’98 и Oshee. Победителите бяха наградени с биографичните книги на Юсейн Болт и Майкъл Джордан.
Финалът предложи много класни отигравания. Николова, която през волейболния сезон в зала игра в шампионския тим на Марица, и партньорът ѝ имаха превъзходство и заслужено спечелиха. За Христов това е трета титла в турнири за смесени двойки от Beach Volley Mania.
В мача за бронзовите медали Йоана Калфинова & Мирослав Стоилов победиха с 2:0 (21:17, 21:15) Мартина Тренева & Калоян Калинков.
До дни Volley Mania ще обяви пълни подробности около графика и сроковете за записване за турнирите по плажен волейбол през лятото. Предвидени са седем турнира за жени и мъже, като те ще се проведат в София, Пловдив и Градина.