Пловдив е град на финансовата устойчивост за 2017 година /снимки/

Наградата бе връчена на заместник-кмета Георги Титюков от министъра на финансите Владислав Горанов

Пловдив е град на финансовата устойчивост за 2017 година. Това определиха слушателите на Дарик радио и читателите на сайта darikradio.net в класацията „Кой е най-добрият град за живеене“. Наградата бе връчена на заместник-кмета Георги Титюков от министъра на финансите Владислав Горанов по време на церемонията, която се проведе днес в София.

„Лесно е да се каже, че Пловдив е финансово най-устойчивият град, тъй като е изключително икономически развит като център. Той е един добър пример за това как успешната местна власт, създавайки условия за бизнес, може да привлече и да изгради сериозно равнище на брутен вътрешен продукт“, заяви министърът на финансите Владислав Горанов при връчване на отличието и пожела на ръководството на Община Пловдив да бъде все така успешно.

„8000 години Пловдив е устойчив във времето и животът никога не е спирал. През последните 6-7 години градът ни е реализирал много устойчиви политики и към социално уязвими групи, развитие на инфраструктурата, образованието и т.н.“, сподели на свой ред заместник-кметът Георги Титюков и благодари на Дарик радио за наградата.

Бургас беше определен за най-добър град за живеене според 10 критерии в тазгодишното 11-то издание на класацията: икономика, зелен живот, баланс работа/свободно време семейство, градски живот, трафик/състояние на пътната мрежа, свързаност, здраве, образование и култура и престъпност.

Общо 27 областни града се надпреварваха да грабнат приза. В 5 категории слушателите и журито отличиха няколко града, като наградите се връчиха от ресорните министри.

За зелен град беше определен Сливен, евро град е София, Димитровград е бизнес град за 2017 г., за град на знанието беше отличен Смолян, а общо 5 български града спечелиха в категорията „Моят град е моята крепост“, която е по кампания на МРРБ – Шумен, Стара Загора, Кюстендил, Габрово и София.

През последните години Пловдив е печелил отличия в класацията за арт град през 2012 и 2016г., най-красив град през 2013г., бизнес град през 2014 и 2015 година.