Строи ли се незаконно на плажа в Каварна? (видео)

Мисия Каварна

14-06-2018, 10:13

Снимка:

Кадър: Нова ТВ

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Фестивалът в Каварна е изключително събитие за България

Обновяват градският парк в Каварна

Областният управител на Добрич е подал жалба в Административния съд

Скандал разтърси Община Каварна. Поводът за неразбирателството е строителна дейност извършвана на площад на брега на морето. Изграждат се тротоар и дъждовна канализация, но това затруднява достъпа до плажа, съобщава Нова ТВ.

Освен това, ремонтът се извършва във време, в което вече важи забраната за строителство – тя е в сила от 15 май. Всичко това се случва с решение на Общинския съвет и въпреки официалния протест на областния управител на Добрич Красимир Кирилов. Той вече е внесъл и жалба в Административния съд по казуса.

Това е поредният епизод от сагата „Община Каварна строи незаконно”. Освен всичко друго, строят много бавно”, коментира независимият общински съветник Цонко Цонев в ефира на „Здравей, България”. Той сравни морския град със Сирия след бомбардировки.

Заместник-кметът Йордан Йорданов поясни, че се носят слухове, според които облагородяването е заради разположен наблизо хотел.

Площадът просто не може да остане в този вид за летния сезон”, категоричен е Йорданов.

Стамат Стойчев – експертът, който отговаря за инвеститорския контрол, обясни, че ремонтът се налага заради безопасността на местните жители и гостите на Каварна.

Тук имаше стърчащи арматури и опасни изкопи”, каза Стойчев.