Борисов към Нова ТВ: Моля ви не ми забърквайте името!

Премиерът с призив към медията да проверят дали наистина има остров, ако намерят доказателства – подавал оставка

Премиерът Бойко Борисов с апел към ръководството на „Нова ТВ“, заради забъркания от тях с предаването на Милен Цветков. „Дали може да помолите от мое име нещо?“, обърна се министър-председателят към оператора на медията в началото на правителственото заседание.

„Умолявам ви, дали се цензурирате, дали се автоцензурирате, каквото искате правете, но моля ви не ми забърквайте името. Каквото искате пускайте, каквото искате правете, но да ми замесвате името не само, че не е честно, но и с никой съм говорил… Всичко фалшиво, което имат да пуснат – все ми е тая. Защото рано или късно истината излиза“, заяви премиерът.

До призива се стигна заради решение на Нова да спрат предаване на Милен Цветков, в което присъства тема със странната формулировка „Какво накара премиера Борисов  да се възмути от фалшивата новина, че е станал собственик на гръцки остров?“. Така въпреки че в самото заглавие присъстваше уточнение, че новината е „фейк“, свалянето на епизода породи спекулации, че в предаването са били приведени доказателства за собствеността, а авторът е подложен на цензура.

„Пуснете всички разследващи – имате прекрасни разследващи журналисти, да отидат, да проверят и ако е истина, ще дойда и ще си оставя там оставката. Но не издевателствайте така върху мен. Или е цензура, или е автоцензура, няма какво да се прикрие от моята дейност. Моля Ви! И аз имам семейство, и те гледат. Просто умолявам Ви! Благодаря!“, каза премиерът.