Пожарната отводнява 43 сгради и подлези в Пловдив

Във всички общини действат щабовете и се наблюдават речните нива

Спокойна е обстановката в Пловдив и региона след интензивните валежи, информира БНР Пловдив. От полунощ до 15 часа са станали 43 произшествия, съобщи за Радио Пловдив комисар Димитър Стоенчев, директор на областната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. 

В областта е по-спокойна обстановката. Има свободни обеми в коритата на реките. Във всички общини действат щабовете и се наблюдават речните нива.

По-голямо е покачването на нивото на река Чая в района на Нареченски бани и Асеновград. Засега е овладяно положението.

Според НИМХ от 9 до 15 часа в Пловдив са паднали 20 литра дъжд на квадратен метър, а в Пазарджик 31 литра.

Цяла армия от чистачки работи по отводняване и почистване на дъждоприемните шахти  в Пловдив цял ден. Добрата новина е, че в момента всички сфетофарни уредби в града работят - всички четири аварии, които изнервиха шофьорите сутринта вече са отстранени. 

Сигнали за наводнени участъци днес имаше традиционно в района на Скобелева майка, булевард „Христо Ботев“, „Копривщица“, „Коматевско“ и „Кукленско шосе“. 

Според синоптиците валежите в Пловдив ще продължат и през тази нощ, а също и утре. При необходимост – хората могат да подават сигнали на дежурния телефон на Общинско предприятие „Чистота“ -  032 675 817, а при по-сериозни случаи – на 112.