Кино в лятната нощ започва в Пловдив

Програмата включва съвременни български и европейски филм

“Лятно кино в парка” е инициатива за прожекции на европейско кино на открито, в различни паркове и зелени зони на Пловдив.
От 25 юли до 5 август 2018 г. в Пловдив ще бъдат прожектирани 10 филма на открито - в Цар Симеоновата градина, Рахат тепе, Младежкия хълм, парка край Гребната база и зона Плажа на река Марица. Програмата включва съвременни български и европейски филми. Ще бъде показана тематичната за сезона комедия „Летовници” на режисьора Ивайло Пенчев, новите ленти „Привличане” с Яна Маринова и Башар Рахал и „Революция Х”, с участието на Димитър Бербатов, Иван Тишев, Бойко Кръстанов, Стефка Янорова, Георги Кадурин, Александър Сано, Мариан Вълев и Гери-Никол в първата си филмова роля.
Другото българско заглавие е „Дъвка за балончета”, който ще върне спомените от края на 80-те и 90-те години. В програмата са включени испанските комедии „Операция „Златна раковина” и „Племето”  и френските филми „Да играеш мъртъв” и „Гийом, момчета, заповядайте на масата”. Италианското заглавие е черната комедия „Перфектни непознати”, последната прожекция на 5 август е на руския хит „Кухня: Последната битка”.
Програма 2018:
25 юли - “Летовници”, Цар Симеонова градина,

26 юли - “Операция „Златна раковина”, Небет тепе в Стария град,
27 юли - “Гийом, момчета, заповядайте на масата”, р. Марица, зона „Плажа”,
28 юли, “Дъвка за балончета”, Гребна база, до р-т “Марбея”,
29 юли, "Революция Х", Младежки хълм,
1 август, "Перфектни непознати", Небет тепе, Стария град,
2 август, “Да играеш мъртъв”,  Гребна база, до р-т “Марбея”,
3 август, "Племето", Младежки хълм,
4 август, "Привличане", река Марица, зона Плажа,
5 август, "Кухня - последната битка", Цар Симеонова градина

Всички прожекции са на открито, със свободен вход! Започват в 21 ч, носете си нещо за сядане, споделете с приятели, наслаждавайте се на истинско лятно преживяване под звездите!