Българка пострада в пожара в Атина, в болница е

Общество

24-07-2018, 14:04

Снимка:

Twitter

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Поне 50 жертви на пожарите в Гърция (ОБНОВЕНА)

Огнен ад до Атина

50 загинали, 156 ранени, опожарени са 1000 къщи и 300 автомобила

Българка е пострадала от пожара, който гори до Атина, съобщиха от Министрество на външните работи. Жената е с изгаряния, настанена е в болница. Няма опасност за живота й. Дипломатическата ни мисия е в контакт с близки на нашата сънародничка и е в готовност да окаже необходимото съдействие. От дни Атина е в плен на огненото бедствие. Големи пожари има в района на Кинета, Атика, в района на Метохи, близо до гр. Ханя на остров Крит, района на Пендели, Атина и в района на Рафина, Атика. Най-много са жертвите в района на Неа Макри, населените места Мати, Кокино лиманаки, общ. Рафина.

Към 11.00 часа по-голямата част от огнищата на пожарите са овладени. На място остават екипи на пожарната служба, които продължават да работят за справяне с последствията и локализиране на вторичните огнища. Движението по пътния участък Атина – Коринт се възстановява постепенно. Затворена за движение остава част от националния път на Ханя-Ретимно, о. Крит.

До този момент гръцките власти съобщават за 50 загинали, 156 ранени, от които 11 в тежко състояние. Пострадали са 16 деца. Опожарени са 1000 къщи и 300 автомобила. Има опасения, че броят на жертвите може да се увеличи.

На телефон 199 могат да бъдат подавани сигнали към гръцката противопожарна служба за изчезнали хора, като е необходимо да се предостави информация за тях. Министерството на външните работи съветва българските граждани, които се намират на територията на Гърция, да следват стриктно указанията на местните власти и да не предприемат действия, които могат да застрашат тяхната безопасност. В случай на необходимост, нашите сънародници могат да се обръщат за съдействие към кризисния щаб, сформиран към посолството, на телефон: +30 6937 096 220.

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен