Съдът остави в ареста Мирослав Дяков

Обвинен за разпространение на наркотици и за противозаконно лишаване от свобода на ученичката Виктория Атанасова

Районният съд в Добрич постанови "задържане под стража" на Мирослав Дяков. Преди два дни в жилището му полицията откри 18-годишно момиче в безпомощно състояние, това съобщи пред журналисти окръжният прокурор на Добрич Пламен Николов. Съдебното заседание протече при закрити врата. Милослав  е задържан по две обвинения – за противозаконно лишаване от свобода на 18-годишната Виктория, и за притежание на наркотици.

Припомняме, че 24 юли полицията откри в жилището на Мирослав издирваната ученичка от Ветеринарната гимназия Виктория. Момичето е било в безпомощно състояние, и отведено в Спешното отделение на МБАЛ-Добрич. Виктория Атанасова е била в неизвестност от 3 юли, съобщи на брифинг шефът на Първо РУП  гл. инспектор Добромир Пеев. Майка й подала сигнал за нейното изчезване пет дни по-късно, след което служителите на реда предприели издирването. Отначало е била обявена за местно издирване, а на 18 юли и за  общодържавно издирване.

Окръжният прокурор Пламен Николов заяви, че снощи е посетил момичето в болницата и е разговарял с него. Виктория била с множество наранявания, по тялото и лицето й имало следи от гасене на цигари. Предстои да бъде назначена съдебно-медицинска експертиза. Най-вероятно срещу задържания Мирослав, ще бъде повдигнато и трето обвинение – за телесна повреда, каза наблюдаващият прокурор Павел Любенов. Мирослав Дяков е бил осъждан шест пъти, основно за притежание на наркотични вещества.

Определението на Районния съд подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Добрич в 3-дневен срок, като в случай на обжалване делото е насрочено пред горната съдебна инстанция на 2 август 2018г., от 13 часа.