Борисов: Не съм бил в отпуска 17 години

Коалицията е страстна – много воеводи на едно място, коментира последните вълнения премиерът

Когато има по-добро решение, не е страшно да си го промениш и да го направиш правилно. Така премиерът Бойко Борисов коментира работата на парламента в самия край на летния политически сезон.

„Единствената ми забележка, която бих си позволил, е за личните нападки и обиди. Иначе дискусията, спора, политическата битка – това е прекрасно. Доказва, че има реална опозиция и реално мнозинство. Ако ги нямаше тези жълти глупости и компроматните войни, които в последствие се оказва, че не са верни, всичко щеше да е както трябва“, заяви той.

По думите му всичко в управляващата коалиция е наред, просто представителите на патриотите са много „страстни“.

„Тя си е страстна коалиция, събрани са всички войводи на едно място. Аз, дето се вика, не мога да се направя на войвода от тях“, пошегува се министър-председателят.

Той не вижда проблем във възникналите между Сидеров и Симеонов спорове, защото ако всички мислели еднакво трябвало да са една партия.

„Ние сме диаметрално противоположни и то между всички партии е проблемно да направят коалиция. С коя си приличаме ние, за да направим коалиция и обратното. Ето го коалиционното споразумение, изпълнява ли се - изпълнява се“, заяви Борисов.

Премиерът признава, че не е доволен, че има протести на майки или животновъди, но се надява в спора да дойде и истината.

„Накрая ще седнем, даже съм им казал в понеделник или когато искат, ние няма да излизаме отпуска, не съм излизал никога отпуска, когато съм бил премиер или главен секретар, или кмет за последните 17 години. Така че сме там и съм готов да работим“, заяви още Борисов.

Борисов говори пред журналистите в град Бяла, където откри новата църква на града.

„От 100 години няма църква в Бяла. Тук сме направили църквата, парка. Айде да отиде Корнелия да ми покаже БСП по време на нейното управление от 90-ата година насам ето това направихме ние, това направихме ние. Дори магистралите, които ходиха да откриват на Лозен, на „Тракия“, ги бяхме построили ние“, коментира Борисов.