Закриват фолклорния фестивал в Пловдив

Гала-концертът е от 20 часа на Античния

 В Пловдив завършва Международният фолклорен фестивал. Проявата, превърнала се в традиция за културния живот на Пловдив, е истински, дългоочакван празник за жителите и гостите на града в горещите летни дни.
Фестивалът е част от Календара на културните събития на общината и в него всяка година се включват фолклорни колективи от цял свят, представящи с много красота, талант и добро настроение незабравима феерия от цвят и ритми на едно от най-емблематичните места – Античният театър на Пловдив.
В изданието през 2018 година, от 30 юли до 3 август, в Пловдив си дадоха  среща представителни фолклорни състави от десет държави – България, Грузия, Индонезия, Македония, Мексико, Словения, Украйна, Франция, Холандия, Чехия.
От българска страна в програмата на фестивалните дни взе участие Академичният  фолклорен ансамбъл при АМТИИ Пловдив.
И тази вечер от 17.30 часа ще се състои дефиле на съставите. Те ще тръгват от „Дом Левски”, ще преминават по главната улица и ще стигат до сцената на пл.„Стефан Стамболов”, където ще изнасят кратки концерти. Програмата продължава с официалните вечерни представяния на участниците на сцената на Античния театър от 20:00 ч. Входът за събитията е свободен.
Церемонията по закриването на ХXIV Международен фолклорен фестивал е днес, 3 август, от 20 часа. Ще се състои гала-концертът и церемонията по официалното закриване на събитието.
ПРОГРАМАТА:
18.00 ч. Концерт на открита сцена на пл.„Стефан Стамболов” с участието на колективи от Грузия, Индонезия, Македония, Мексико, Словения, Украйна, Франция, Холандия,Чехия, Академичен фолклорен ансамбъл при АМТИИ
20.00 ч. Гала-концерт и церемония по закриване на XXIV Международен фолклорен фестивал на Античен театър