Нова група в детската градина в "Коматево" ще бъде открита

Това ще стане след предложение на общински съветник от ГЕРБ - Пловдив

40 000 лева ще бъдат приведени по сметката на детска градина „Ралица“ в пловдивския квартал „Коматево“ след влизането в сила на решенията от последната сесия на Общинския съвет в Пловдив. Средствата са предназначени за разкриването на още една първа група в детското заведение. Това става по предложение на общинския съветник от ГЕРБ Георги Василев и след разговори, които той е провел с директора на детска градина „Ралица“ и родители от квартала.
30 000 лева са необходими за ремонта на стаите и санитарните помещения. Те се намират в старата сграда на детското заведение и в тях е имало яслена група. 10 000 от гласуваната сума е предвидена за ново оборудване с легла, шкафчета и др.
„За необходимостта от разкриването на допълнителна първа група в ОДЗ „Ралица“ бях информиран от директора Мариана Радичева и от родители от квартал „Коматево“. Благодаря на  кмета на Пловдив инж. Иван Тотев, който веднага реагира и прие предложението. Благодаря и на общинските съветници, които го подкрепиха“, заяви общинският съветник от ГЕРБ Георги Василев.