Нинова пожела на Борисов прокурор да го галел по главата

Червената лидерка поднови конспирацията, че нямало никаква чума и ще помага стопаните да се жалват от България в евроинституциите

По всички обществени стандарти кризата с чумата по овцете в Странджа вече приключи – засегнатите животни бяха евтаназирани, новите вторични тестове са благоприятни, а стопаните вече получиха финансовите си компенсации.

Не така обаче стоят нещата според БСП, които решиха отново да претоплят темата.

Социалистите подновиха старите си твърдения, че цялата история е била пълна конспирация и едва ли не държавата умишлено е избила животните, за да навреди на стопаните и региона.

Корнелия Нинова, която в разгара на кризата задейства цялата партийна машина, за да попречи на институциите да си свършат работата, сега поиска две министерски оставки – на министрите Валентин Радев и Румен Порожанов.

Тогава червените организираха протести и даваха инструкции на протестиращи да възпрепятстват служителите на БАБХ в момент, в който реално имаше опасност заразата да се разпространи и да пламне цялата страна.

„Пробите дойдоха и няма чума – отговорност трябва да поемат премиерът Бойко Борисов и двамата. Надявам се някой ден прокурор да погали премиера Бойко Борисов по главата, включително за това, което причини на Странджа“, позволи си да коментира Нинова. Тя потвърди, че се явявала в качеството си на главен превратаджия в държавата.

„Докъде стигна превратът? До официалната информация, че изследваните проби в 3-километровата зона в Странджа няма чума. Два месеца след началото на проблема няма умряло животно от чума. Единствените умрели са убитите от режима на правителството“, постави отново под въпрос Нинова позициите на БАБХ, Министерство на земеделието, френска лаборатория и Европейската комисия.

„Ще посетим Ямболско и Странжда. Този път ние ще го организираме - не преврат, но ред, права и закон в държавата. Ще се срещнем с хората и всички желаещи ще организираме и подпомогнем да подадат искове в български и европейски институции“, заплашиха червените.