Два дни танцови уъркшопи с Османи Сегура

Ще се проведат в Пловдивския културен институт от 10 до 18 часа

За първи път Пловдив е домакин на Дните на кубинската култура, които продължават от 7 до 12 септември.
Събитието се организира с подкрепата на Пловдивския културен институт и Община Пловдив - Европейска столица на културата – 2019.
Най-големият и модерен събитиен център – Пловдивският културен институт (ПКИ) е домакин на мащабното събитие в неговата кулминация – Cuban Weekend на 8 и 9 септември. Дни на кубинската култура се организира в Пловдив за пръв път в този формат и мащаб.
Кулминацията е на 8-ми и 9-ти септември (събота и неделя), когато Пловдивският културен институт посреща известния кубински танцьор, инструктор и хореограф Османи Сегура.
Османи Сегура започва своята танцова кариера на 16-годишна възраст. Като член на няколко танцови компании в Куба натрупва знания и опит в редица танци като салса, румба, афро-кубинска боди изолация, мамбо, ча-ча-ча, както и по-интернационални танци като самба и хип-хоп.
Кариерата му като учител започва в Куба през 2002 година. През 2006 г. става член на немския хип-хоп екип “Just Blaze” и с тях става немски хип-хоп шампион. Преподавател, соло артист и участник в редица фестивали и конгреси по целия свят.
В рамките на два дни Османи Сегура ще представи интересни и креативни уроци по кубински танци (салса, афро-кубинска боди изолация и регетон) на всички пловдивчани и гости на града заедно със други завладяващи преподаватели от Пловдив.
От 10-ти до 12-ти септември организаторите на екзотичното събитие обещават незабравима танцова фиеста в Цар-Симеоновата градина, водена отново от кубинската звезда, тематични лекции и фоторазкази, загатващи красотата на Куба, демонстрация и дегустация на кубински коктейли и горещо парти с най-големите салса клубове в града.
8 – 9.09. (събота и неделя)
10:00 – 18:00 часа
Танцови уъркшопи с Османи Сегура и гост-танцьори от страната
Място: Пловдивски културен институтСнимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"