Старозагорци се насладиха на четири дни музика и качествено пиво

12 бяха и специалните гости в музикалната програма

„BEERфестът“ и тази година събра хиляди любители на качествените пиво и музика в Стара Загора, превръщайки града в Столица на бирата, а събитието - в едно от най-мащабните по посещение в региона. Тазгодишното издание на станалия традиция фест бе белязан от нова локация –парк „Загорка“ (поляната до магазин „ЛИДЛ“), както и от безплатен градски транспорт за прибиране от събитието за посетителите му, еко инициатива „Бира за смет“, и разбира се – много игри, награди и настроение.

“BEERфестът“ предложи четири дни с тематични музикални вечери, четири ресторанта, пет бара, а общото количество на изпито пиво е близо 12 хил. литра, което е повече от двойно, в сравнение с миналогодишното издание на феста. „Beerфестът“ представи отличителните черти на всяка една от марките на старозагорската пивоварна „Загорка“, както и на продуктите на фирмите „Аякс“ и „КЕН“.

Общо 12 бяха и специалните гости в музикалната програма – легендите на българската музика - БТР, Васил Найденов, Васко Кръпката и Подуене Блус Бенд, Деси Добрева, Конкурент, Силвия Кацарова, Overground Brass Band, както и сръбските музиканти Guns’N’Roses Real Tribute и Queen Real Tribute, и много други. Те се погрижиха за часове музика и емоции.

Организатори на събитието бяха Община Стара Загора и „Загорка“ АД, със съдействието на „Аякс“ и „КЕН“.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"