Солистката на Брегович: Ще заредите душите си максимално!

BEST OF концертите на Горан Брегович са на 26 и 28 септември

Българската певица Людмила Радкова, която вече 23 години е неизменна част от легендарния „Оркестър за сватби и погребения“ на Горан Брегович, изрази радостта си, че съвсем скоро отново ще излезе на българска сцена. На 26 и 28 септември Античният театър в Пловдив ще посрещне майстора на балканската музика и емблематичните му хитове, известни в цял свят, „Калашников“,  „Месечина“ и много други. Какво още да очакваме от двата BEST OF концерта издава самата Людмила, която заедно със сестра си Даниела са единствените солистки в бенда на Брегович.   
„Подборът на песни за концерта е страхотен! Програмата включва най-харесваните изпълнения на Брегович и „Оркестъра за сватби и погребения“ в цяла Европа. Това са най-големите хитове от всички негови филми, включително и тези, в които работи заедно с Костурица – „Месечина“, „Едерлези“, „Чае Шукарие“, „Калашников“ и т.н. Песни, с които много може да се танцува и пее.“ – споделя с усмивка Людмила. Пловдивската публика ще чуе още и две нови песни с испански ритъм, една гръцка, една арабска и разбира се, родопската „Вечерай, Радо“ – визитната картичка на двете български певици, за която Брегович казва, че му звучи космически и когато я запеят двете сестри, той винаги става на крака.
Людмила признава и голямото уважение, което изпитва към рок звездата на бивша Югославия: „За мен Горан Брегович е гениален музикант! Той е най-добрият композитор на Балканите, който умело съчетава всички балкански ритми в едно.“ По отношение на плановете им след двете участия в Пловдив, певицата споделя, че с бенда веднага заминават за Букурещ, след което им предстои дълго турне в Америка и Канада.
BEST OF концертите на Горан Брегович и „Оркестъра за сватби и погребения“ са на 26 и 28 септември 2018 г. от 20:00 часа в Античен театър Пловдив.