Локомотив (Пловдив) победи с 1:0 Левски (София)

С победата Локомотив се изкачи на 5-то място в класирането

Представителният отбор на Локомотив (Пловдив) победи с 1:0 Левски (София) в мач от 8-мия кръг на "черно-белите". Единственото попадение в срещата бе дело на Анте Аралица, който се разписа в 13-та минута, и нанесе първа загуба на "сините" в първенството.
В 12-та минута, след удар на Анте Аралица, топката се удари в ръката на Ейолфсон в наказателното поле, но съдията Станислав Тодоров не свири дузпа. В следващата атака Локомотив поведе в резултата! Парвиз Умарбаев центрира към Анте Аралица, който засече с глава за 1:0. В 24-та минута Игор Банович бе заменен принудително от Димитър Илиев. В 41-та минута Давиде Мариани от гостите центрира опасно, а Ейолфсон се размина с кълбото.
В 71-та минута Габриел Обертан нанесе далечен изстре, а Луков спаси без проблеми. Няколко секунди по-късно Йосип Томашевич стреля директно от пряк свободен, но Полачек изби. В 81-та минута Аймен Белаид изблъска с лакът Анте Аралица в наказателното поле на "сините", но съдията реши да не гони играча на гостите.
С победата Локомотив събра актив от 13 точки и се изкачи на 5-то място в класирането. Следващият кръг "черно-белите" гостуват на Септември в София. Срещата е насрочена за 22 септември от 17:30 на националния стадион "Васил Левски", съобщават от щаба на отбора.