SOUNDS OF THE AGES 2018: Три концерта в три поредни вечери

Тази вечер е концертът на SONS OF APOLLO

OF THE AGES 2018: Три концерта в три поредни вечери с изумителна РОК музика за поклонници от целия свят разтърсва Античния театър!
Деца до 10 години (включително) влизат без билет, с декларация и без допълнително място
Трите невероятни концерта са в Античния театър в Пловдив. В три последователни вечери, на вековната сцена се представят изумителни музиканти, в рамките на форума SOUNDS OF THE AGES 2018. Снощи пловдивската публика чу невероятната Имелда Мей.

Тази вечер е концертът на SONS OF APOLLO с оркестъра на Държавна опера Пловдив.
Майк Портной води виртуозите SONS OF APOLLO в България на върха на славата им. Новата американска прогресив метъл супергрупа ще свири в Античния театър в Пловдив тази вечер, като във втората част на шоуто  SONS OF APOLLO ще представят заедно с музикантите от Държавна опера Пловдив под диригентството на Левон Манукян серия световни хитове, при това изсвирени по виртуозен начин. Първоначално те трябваше да бъдат избрани от феновете им в официално онлайн допитване, но Майк Портной, който е страстен музикален колекционер и фен, обяви, че самият той е направил селекцията
Съставът на супергрупата е впечатляващ:
Били Шийхън (MR.BG, Групата на Дейвид Лий Рот) – бас;
Майк Портной (Бивш DREAM THEATER) – барабани;
Дерек Шериниян (BLACK COUNTRY COMMUNION, бивш DREAM THEATER и KISS) – клавири;
Рон Тал – ‘Бъмбълфуут’ (Бивш GUNS N’ ROSES) – китара;
Джеф Скот Сото (TRANS SIBERIAN ORCHESTRA, TALISMAN, ИНГВИ МАЛМСТИЙН) – вокали.
На 23 септември, неделя, на вековната сцена на Античния театър ще бъде световната премиера на шоуто VIVALDI METAL PROJECT.
VIVALDI METAL PROJECT е проектът на италианския пианист, продуцент и композитор Джузепе Йампиери, по-популярен като Маестро Мистерия. Метъл феновете го познават като сесиен музикант в солови албуми на Брус Дикинсън от IRON MAIDEN, Роб Рок от IMPELLITTERI и много други. Но голямото му приключение започва след това. Както подсказва и името на проекта – амбицията на Маестро Мистерия е да представи безсмъртната музика на Вивалди с метъл китари, но и с вокали.
През 2016 най-после излезе албумът на VIVALDI METAL PROJECT – ‘The Four Seasons’, за реализирането на който Маестрото успява да привлече съдействието на много големи метъл музиканти от групи като Helloween, Testament, Symphony X, Angra, Within Temptation, Rage, Savatage, Soilwork и много други.
В записите участват над 130 музиканти, оркестър, струнен квартет и три хора от целия свят, а сред най-близките съучастници на главния мозък са и няколко българи.
Някои вече определят VIVALDI METAL PROJECT като „Наследниците на NIGHTWISH“, не само защото плуват в бурните води на симфоничния метъл, но и заради връзката на българските музиканти в групата с първия учител по музика на финландските мега звезди – Пламен Димов.
Последният е тясно свързан и с музикалната история на Пловдив, което се вписва чудесно и в духа на ‘SOUNDS OF THE AGES 2018′. Проектът досега е имал само един концерт – при това акустичен – във Финландия през юли, а световната премиера на цялата електрическа сила на VIVALDI METAL PROJECT ще бъде именно в Античния театър в Пловдив.
Проектът ‘SOUNDS OF THE AGES 2018′ се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив, като част от Културния календар на града и в подкрепа на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.
Деца до 10 години (включително) влизат без билет, но стоят в родителите си без право на допълнително място. Необходимо е да представите на входа декларация за придружител, която можете да изтеглите от сайта на нашите партньори MVP Security LTD – http://www.mvp-bg.com/en/documents1.html
Това ще бъде осмото издание на магическата серия концерти, които ТАНГРА МЕГА РОК организира всяка година с подкрепата на Община Пловдив в Античния театър в града. Форумът Sounds of The Ages избухна още през 2011 и се превърна в съществена част от концертния календар на феновете.
Вече осем поредни години в края на лятото, вековната сцена на Античния театър привлича РОК поклонници от целия свят, като през изминалия септември станахме свидетели на безпрецедентен РОК туризъм и хиляди зрители от цяла Европа, Канада, САЩ и дори Австралия.
2011 – спектакълът на ТАРЯ ТУРУНЕН и звездния барабанист МАЙК ТЕРАНА с Оркестъра на Държавна опера Пловдив,
2012 – ФИШ и ANATHEMA & Оркестър,
2013 – ASIA & Оркестър,
2014 – PARADISE LOST & Оркестър,
2015 – 2 CELLOS, APOCALYPTICA и OPETH & Оркестър,
2016 – KATATONIA & Оркестър,
2017 – DEVIN TOWNSEND PROJECT & Оркестър и MARILLION,
2018 – ИМЕЛДА МЕЙ, SONS OF APOLLO и VIVALDI METAL PROJECT.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"