Започна реконструкцията на улица "Лозарска“ в квартал "Коматево“

Един милион лева са заделените средства

Кметът на Пловдив Иван Тотев направи първа копка за реконструкцията на улица „Лозарска“ в квартал „Коматево“. Заедно с Паун Иванов, изпълнителен директор на фирмата изпълнител на обекта „ИСА 2000“ и Павел Милушев, заместник-кмет на район „Южен“ дадоха старт на строително-ремонтните дейности.

„Днес реално започна и изпълнението на ангажимента, който поехме миналата година след срещи и разговори с жителите на квартала. Един милион лева са заделените средства, които ще инвестираме за подобряване на инфраструктурата на „Коматево“, заяви кметът Иван Тотев и припомни, че с помощта на жителите са определени кои улици да бъдат ремонтирани.

Реконструкцията на улица „Лозарска“ включва изграждане на асфалтови тротоари, подмяна на уличното осветление с нови стълбове, полагане на нова основа на пътя от трошен камък и полагане на два слоя асфалт.

„Важно е да се знае, че ще изградим и необходимите кабелни мрежи, пресичания на улицата, ВиК отклонения, така че да минимизираме бъдещи разкопавания“, уточни още кметът Иван Тотев.

„Целта ни е да се работи по възможно най-качествен начин и в съответствие с всички изисквания и стандарти“, допълни той. През следващата година Община Пловдив отново ще задели подобен размер средства от бюджета за реконструкция и на други улици в квартал „Коматево“. Продължава работата и по връзката между кварталите „Коматево“ и „Прослав“.