Парад на йоркширски териери на киноложките изложби в Пловдив

Специализираната изложба ще се състои по време на финалите за Световната киноложка купа 2018

Специализирана изложба на йоркширски териери ще се състои по време на  финалите за Световната киноложка купа 2018 в  Международен панаир Пловдив на 20 и 21 октомври. В парада ще се включат над тридесет участници  от четири различни цветови разновидности.     Почитателите на породата ще могат да видят на едно място много елитни екземпляри за първи път след 2012 г., когато е била организирана такава проява от Клуб „Йоркширски териер“.
Това е едни от акцентите в есенното издание на международните киноложки изложби в Пловдив, което е и финал за Световната купа на WCHSA. Претендентите за шампионските титли са над 300 от около 25 породи. Публиката ще има възможност да се запознаят с доста представители на все още рядката порода американско були, интересни и разнообразни като цветове померани - самурен, партиколор и други, съобщиха организаторите от  Българския републикански киноложки съюз. В програмата са включени още  специализирана изложба за българско овчарско куче и Шампионат на Украйна.
Фестивалът на кинологията ще започне в 11.00 ч. на 20 октомври с дефиле на участниците. Веднага след откриването е ред на конкурсите „Най-добра развъдна двойка”, “Най-добър развъдник”, “Дете и куче”, „Млад хендлер”. Тогава ще се представят и клубовете за българско овчарско куче.
Международните киноложки изложби за всички породи продължават и на следващия ден. Посетителите могат да проследят и шампионата на Украйна.
Експерти ще дават оценки за породност в събота от 13 ч. и в неделя от 12 часа. Така собствениците на кучета ще получат сертификат за своите домашни любимци.
В Панаира продължават Международната изложба „Медикус, Денто, Галения“ (до 20 октомври), Специализираната изложба  „Цветна есен“  и изложението на колекционерите „Булколекто“ (до 21 октомври). Те са отворени от 9 до 18 ч., а в последния ден – до 16 часа.  
Наред с тях ще се проведе изложение на американски автомобили и мотоциклети на 20 и 21 октомври. То ще покаже богата колекция от марки и модели, създадени от 1926 г. до наши дни. Ще има дегустации на американски храни и напитки, много игри и изненади за публиката, рок концерт и лазерно шоу.
На снимката:  Международните киноложки изложби отново ще започнат с дефиле на клубовете и породите на 20 октомври 2018 г. в Международен панаир Пловдив.
Снимка на Деня

Щрихи от Плевен