Усилено се работи по реализацията на проекта за булевард "Северен“

Приключили са всички процедури по придобиване на имотите около пътната артерия

"Усилено работим по реализацията на проекта за булевард „Северен“, това съобщи кметът Иван Тотев.

Приключили са всички процедури по придобиване на имотите около пътната артерия и по-конкретно около кръстовището с булевард "България", където ще бъде изградено кръстовище със светофари.

"Очакваме булевардът да е готов до пролетта на 2019 година, като в проекта освен ново осветление, предвиждаме 2 платна, с по 3 ленти в двете посоки и велоалеи", уточни още кметът.

Той съобщи, че Община Пловдив вече работи и по проекта за втория участък на булеварда, който ще има връзка с Карловския надлез, като за целта са стартирани процедурите по отчуждаване на имоти на фирма „Градски транспорт“.

"Желанието ни е по този начин да разтоварим трафика, който преминава през панаира и „Брезовско шосе“", посочи Иван Тотев.

Предстои кръстовището на булевард „Менделеев“ да бъде частично затворено за преасфалтиране.

След това започва подмяна на осветлението на цялото „Асеновградско шосе“ и булевард „Източен“ чак до булевард „Марица - Юг“.

"Така още от кръговото кръстовище на караулката на Асеновградския път ще бъде обновена цялата визия на тази входно-изходна пътна артерия на града", сподели кметът Иван Тотев.

По отношение на „Кукленско шосе“, то Община Пловдив е заявила пред фирмата изпълнител да заложи в проекта изграждането на велояалеи.

Освен преасфалтиране предвижда се ново осветление и подмяна на тротоарните настилки. Има подписан договор с изпълнителя, като са заделени и необходимите средства, затова се планира тази есен да започне работа по едното платно, където има по-малко водопроводни дейности.