Животни оживяват по дърветата в Ботаническата градина

Ще се изрисуват части от по-големите дървета в парка

Заедно с Аграрен университет-Пловдив и Speedflow Bulgaria продължава  поредната доброволческа инициатива за възстановяването на Ботаническата градина в Пловдив. Събитието е на 10.11. 2018 (събота) от 10:00 до 14:00.
Фокусът на събитието този път е изрисуването на части от по-големите дървета в парка. Рисуване по дърво? Не е това, което си мислите. Скрити образи на животни и птици (точно като в истинска гора) ще оживеят по дърветата  в Ботаническата градина. Ще ги използват за организирането на куест игри за най-малките гости и доброволци на парка. Един интерактивен начин да научат нещо ново чрез игра – практика, която се прилага повече от успешно в Ботаническата градина в Одеса.
Художниците са поканени да помогнат да се продължи с облагородяването на Ботаническата градина.
А всички задно с останалите доброволци ще продължат с:
- Засаждане на луковици и цветя
- Сглобяване на поилки и хранилки за птици и животни
- Разширяване на почистената територия
- Рисувална работилница за най-малките
Линк към събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/1922628828047080/
Информация за течащия в момента Конкурс за име и лого на Ботаническата градина: https://speedflow.bg/blog/konkurs-ime-logo-botanicheska-gradina-plovdiv/
Присъединете се към Facebook групата на Ботаническата градина: https://www.facebook.com/groups/1538064526229836/
"И най-важното! Искаме сърдечно да благодарим на Аграрен университет-Пловдив, кмета на р-н "Тракия", кмета на Община Пловдив за непрестанната подкрепа, съдействие и финансирането на бъдещата ограда около градината. Всичко това не би било възможно без съвместната работа на институции и будни граждани!
Започнахме ЗАЕДНО преди една година и от тогава насам забравената и занемарена Ботаническата градина в Пловдив се превърна в притегателно място за невероятни хора, които споделят любовта си към природата и желанието тя да бъде по-близо до нас в градска среда! Продължаваме и не мислим да спираме.
Нека заедно дадем на Пловдив едно прекрасно зелено място!", приканват организаторите от Ботаническата градина.