Откриват зъболекарски кабинет за хора с увреждания

Събитието е от 11.00 часа в МУ-Пловдив

Официално ще бъде открит специализиран кабинет за дентално лечение на хора с увреждания днес от 11.00 часа във Факултета по дентална медицина (I етаж, бул. Христо Ботев №3) в Пловдивския медицински университет.
Стоматологичният кабинет във ФДМ - Пловдив е оборудван със специална платформа така, че да отговаря на приетите норми и изисквания в Европейския съюз за лечение на хора със специфични потребности, по-конкретно с трайни двигателни увреждания и придвижващи се с помощта на колички.
Инициативата на ръководството на Факултета по дентална медицина, подкрепена от ректорското ръководство на МУ - Пловдив надгражда възможностите за практическо обучение на студентите за спецификата на лечението на такъв тип пациенти.
Във ФДМ - Пловдив се обучават на английски език над 480 граждани от европейски държави и 820 студенти на български език. Като бъдещи дентални лекари те трябва да са подготвени адекватно да провеждат подобно специфично дентално лечение.
Средствата за изграждането и оборудването на кабинета са осигурени изцяло от МУ - Пловдив.
На откриването са поканени хора с увреждания, които се придвижват с помощни колички, и ще бъдат демонстрирани възможностите на денталния кабинет