Раздадоха наградите „Мениджър на годината 2018“

Генерален спонсор на събитието е Fibank

На официална церемония в Националната опера и балет снощи бяха раздадени наградите „Мениджър на годината 2018“. Генерален спонсор на събитието е Fibank.

Десет бяха финалистите в 11-тото издание на конкурса. Те управляват компании, чиито приходи надхвърлят два милиарда и половина лева през миналата година.

Мениджър на годината и големият победител на вечерта стана Александър Димитров, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на „А1 България“.

Димитров е с над 15 години опит в телекомуникациите, а на сегашната си позиция е от октомври 2015 г. Магистър по електрически машини и апарати от Техническия университет в София и по мениджмънт и маркетинг от УНСС.

„Аз винаги се опитвам да говоря на моите колеги, че има три аспекта на една работа – има намерения, усилия и резултати. Колкото и да са ти добри намеренията и колкото и да полагаш големи усилия, ако нямаш големи резултати, нищо не е същото. Бих посъветвал всички мои колеги да се ориентират към резултатите, защото само намерения и усилия не са достатъчни.“ Това заяви в специално интервю за Tribune Александър Димитров – „Мениджър на годината 2018“.

„Не мога да кажа, че съм изпитвал до момента това чувство. Аз съм част от един страхотен екип и тази награда практически идва, след като сме свършили някаква работа заедно. В нашата компания се опитваме да изграждаме хора. С доста от колегите си работя повече от 15 години. Имаме претенции, че познаваме нашата индустрия, че знаем какво искат клиентите и се опитваме да го направим!“, допълни Димитров.

Наградата беше връчена от президента на България Румен Радев, който е патрон на конкурса.

„Развитието през последните десетилетия нямаше как да се случи, ако не бяхте вие - българските предприемачи - хора с богат опит, вземащи важни оперативни и стратегически решения. Вашият успех не се измерва само с пари, защото той означава модернизация на нашето общество“, се обърна Радев към финалистите в конкурса.

Освен основната награда за мениджър Димитров беше награден и с наградата на зрителите на bТV за „Мениджър на годината“, където печели след онлайн гласуване. Той грабна и специалната награда „Мисия в полза на обществото“.

За първи път в историята на конкурса беше връчена и новоучредената награда на името на проф. Лъчезар Цоцорков за принос в развитието на местните общности.

Призът отиде при Илия Гърков, вицепрезидент на „Дънди Прешъс Металс“ и изпълнителен директор за България.