Дешан с признателна повиквателна към Бенжамен Павар

Решаващият му шедьовър на Мондиала срещу Аржентина не е забравен

Преди световното първенство в едно интервю непознатия по онова време Павар въкликва "готов съм да бъда пълна резерва на Мондиала само и само да изпитам чувството от такъв форум".

Чудото се случи и не само,че Дешан го повика в националния отбор на Франция ами сега клубния му тим Щутгарт вече има три световни шампиона. От 1990 година с Германия е Гуидо Бухвалд, от 1994 година с Бразилия е Карлос Дунга и сега от 2018 година е Бенжамен Павар.


Въпреки,че Щутгарт се бори за оставане в Бундеслигата и това се отразява на формата на Павар,той бе повикан от Дешан за мачовете с Холандия и Уругвай.


Френският треньор прати признателна повиквателна на момчето отбелязало най-красивия гол на Мондиала. И най-решаващия. Защкото преди шедьовъра на Павар тимът на Франция губеше с 1:2  от Аржентина. За да дойде изневиделица онзи невероятен външен фалц на Павар,който намери горния десен ъгъл на вратата на Аржентина. С изравняването за 2:2 Франция получи прилив на психологически сили и поведе с 4:2 за да спечели в крайна сметка с 4:3. Така, от този трудно взет осминафинал тръгна идилията на бъдещия световен шампион.

Без попадението на Павар не се знаешже как щяха да се развият нещата. И дали Франция сега щеше да има втора звезда на фланелките  за това,че стана за втори път световен шампион.


А Павар се оказа безкраен джентълмен към Щутгтарт, защото след световното имашще интерес към него от Байерн. Но момчето остана верен на Щутгарт,след като премина там от Лил.

Въпрос на време е Павар наистина да си намери подходящо място в европейския клубен футбол,а в националния тим на Франция ще има запазено място. И то не по отминали заслуги