Започва Международната среща по туризъм в Пловдив

Тя е под надслов "Пловдив - пътуването до Европейска столица на културата 2019”

Започва 10-тото юбилейно издание на Международната среща по туризъм в Пловдив. Гостите на международната среща ще посетят и 10-тото „Дефиле на младото вино“ в Стария Пловдив, което се провежда в последния уикенд на ноември.
В периода от 21-24 ноември 2018 година в Пловдив ще се проведе Десетото юбилейно издание на Международната среща по туризъм /МСТ/. Тази година официалното откриване, В2В платформата за срещи, както и настаняването на участниците, ще бъде в Парк и СПА хотел Марково. Форумът ще премине под надслов „Пловдив – пътуването до Европейска столица на културата 2019”.
За поредна година целта на събитието е да привлече международни и български експерти от туристическия сектор, които да споделят идеи, успешни проекти и иновативни тенденции в туризма. В Европейската година на културното наследство се поставя акцент и върху „Римското мозаечно наследство на Филипопол“, подчертавайки неговия принос за разцвета на многообразието на културно-историческото наследство и засилването на чувството за европейска културна идентичност.
Общият брой на участниците е 75 души от общо 50 фирми – туроператори, медии, хотели и музеи. Туроператорите от България към момента са 19, а чуждестранните – 16. Гости на събитието ще бъдат и представители на български и чуждестранни медии от Обединеното Кралство, Румъния, Сърбия, Швеция и др.
В програмата в четирите дни са включени презентация на Фондация „Пловдив 2019“ на тема „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“, презентация на ОИЦ на тема „Европейските фондове за културно наследство. ОИЦ – Пловдив надежден източник на информационни услуги“, работни срещи между участниците (b2b), тур с разглеждане на забележителности по маршрут „Антични мозайки“, посещение на Фондация „Пловдив 2019“, шоколадов тур в „Гайо шоколади“, участие в официалното откриване на фестивала „Дефиле на младото вино“, посещение на забележителности в Стария град на Пловдив и винен тур.
Откриването на 10-та юбилейна Международна среща по туризъм е на 22 ноември (четвъртък), от 9:00 в Парк и СПА хотел Марково.