Форум среща студенти от ПУ с бизнеса и науката

Мотото е "Студентите питат – бизнесът и науката отговарят“

В навечерието на 25-годишнината си Факултетът по икономически и социални науки на Пловдивския университет  „Паисий Хилендарски“ организира мащабен тристранен форум, по време на който студентите ще се срещнат с представители на бизнеса и висшето образование.
Инициатор на събитието е катедрата „Маркетинг и международни икономически отношения“ с ръководител доц. д-р Теофана Димитрова, а мотото е „Студентите питат – бизнесът и науката отговарят“. Началото на срещата е в 10:00 ч. днес в зала „КОМПАС“ на Ректората на ПУ „Паисий Хилендарски“ на ул. „Цар Асен“ № 24.
В рамките на два панела студенти от специалностите „Стопанско управление“, „Маркетинг“, „Мениджмънт на туристическия бизнес“, „Международни икономически отношения, „Финанси“, „Счетоводство“, „Публична администрация“ и „Политология“ ще имат възможност да зададат въпросите си към представители на няколко висши училища, агенции, които посредничат на работодателите за откриване на най-подходящи кандидати, както и към мениджъри от банковия, туристическия, хотелиерския и аутсорсинг секторите.  Участник във форума ще бъде и кметът на пловдивския район „Южен“ Борислав Инчев, в чиято администрация през последните години вече 15 пъти са стажували групи студенти от различни специалности на Пловдивския университет.