Елхата в "Тракия“ грейна в новия парк в района

Откриха новия парк между булевард "Освобождение“ и ул."Григор Божков“

Със запалване на светлините на елхата в „Тракия“ кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и районният кмет Костадин Димитров откриха новия парк между булевард „Освобождение“ и ул. „Григор Божков“. Това стана в присъствието на стотици граждани, дошли на първия празник в поредното зелено пространство на района.
Кметът Иван Тотев подчерта, че мястото е специално, тъй като за него е имало инвестиционни намерения за строеж на жилищни сгради. „Взехме решение да превърнем тези 11 декара в зелена площ и да изградим парк за жителите на район „Тракия“, подчерта той. „Заповядайте всички на 12-ти януари 2019 г. заедно да открием Пловдив – културна столица на Европа“, заяви кметът Иван Тотев и пожела здраве и щастливи празници.
В парка са оформени алеи, кътове за почивка, има чешма,  парково осветление и модерна детска площадка, подчерта кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров. Той допълни, че за посетителите е осигурен безплатен безжичен интернет, има и видеонаблюдение.
На новата сцена първи днес се качиха малчуганите от детска градина „Десислава“, които изпълниха специална песен, посветена на Пловдив. След тях излязоха музикантите от Биг Бенд „Пловдив“ и талантливите изпълнители от „Арт Войс Център“, които донесоха много настроение на присъстващите и превърнаха вечерта в незабравим празник.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен