Каква е магията на въпросите?

Това бе темата на срещата на Plovdiv Coaching Support Group

На 11 декември Plovdiv Coaching Support Group проведе своята месечна среща, а темата на вечерта  “Магията на въпросите - как да задаваме правилните въпроси”, беше посрещната с много интерес и любопитство от гостите.
От специалния гост-лектор Яна Аврамова научиха много за креативността, авторитетите в живота ни и съветите, които приемаме от хората около нас. По един убедителен и увлекателен начин Яна Аврамова разкри колко е важно да възвърнем и да събудим дарбата, с която сме родени – да задаваме въпроси и да се превърнем в любопитни и търсещи хора. Преминаха през трите основни типа въпроси, за да разберат как употребата на отворените въпроси може да  доведе до повече удовлетворение и развитие. Научиха, че именно систематизирането на тези въпроси ги прави толкова силни и специални. И също така, че всяка една личностна трансформация е съпътствана от умението да задаваме правилни въпроси и да ги ориентираме към крайна цел.
Втората част на срещата, както всеки път, беше посветена на коучинг. В груповата коучинг сесия гостите имаха възможност да поработят над въпросите, които ги вълнуват най-силно към момента и да намерят своите отговори още по време на сесията. А това, което зарадва изключително много е, че новите гости се престрашиха да се докоснат до коучинга в индивидуални коучинг сесии за пръв път и да се разделят с организаторите положителни, вдъхновени и усмихнати.

 

Ето и част от отзивите на присъстващите на срещата на Пловдив Коучинг СГ:

“Ако искате да разберете повече за себе си, да се погледнете от друг ъгъл, да разберете какво ви прави щастливи, как да постигнете целите си – това е вашето място!” – А. Н.

“Ако си задавате въпроси – сте на прав път. Задавайте повече отворени въпроси и гледайте положително на тях.” – Яна Несторова

“Силата на въпросите може да те доведе до началото на действия за нещо велико, за което човек не е вярвал, че може дори да мечтае.” – Невена Петрова