Откриха изложба, посветена на паметта за Васил Левски

Включва 16 портрета на бележити личности

Портретна изложба, посветена на паметта за Васил Левски откриха в фоайето на община Карлово. Заместник-кметът Антон Минев представи картините, като сподели, че в нея присъстват титаните от българската история – Левски, Ботев, Вазов, Раковски. Изложбата включва 16 портрета на бележити личности, чийто живот е свързан с карловския регион.

„Нашият край е дал на България едни от на-големите български генерали, като братята Владимир и Георги Вазови, ген.Никола Иванов - ръководил обсадата при превземането на Одринската крепост, представен е портрет на руския ген.Карцов, предвождал войските при освобождението на  Карлово и региона“, каза заместник-кметът при откриването. Художникът Стефан Йорданов благодари на ръководството на общината за възможността да представи своите творчески произведения в навечерието на годишнината от гибелта на Васил Левски. „Надявам се, всеки, който види портретите, да се почувства поне за пет минути по-горд“, сподели развълнуван авторът.
Изложбата, посветена на паметта за Левски, е първото събитие, което община Карлово организира по повод отбелязването на 146 години от гибелта на Апостола. Всеки, който желае може да я види  във фоайето на община Карлово.