Топ готвачи си дават среща в Пловдив

Най-голямото кулинарно състезание в България е на 19 и 20 април

12-тaта Национална кулинарна купа на България 2019 г. ще се проведе на 19 и 20 април в Международен панаир, Пловдив. Събитието се организира от Българската асоциация на професионалните готвачи и е под егидата на Министерството на образованието и науката. Партньори на форума са Асоциацията на сомелиерите в България и Българската асоциация на барманите.
По време на състезанията ви очакват интересни дисциплини и нови предизвикателства. Освен калсическите дисциплини за „Най-добър Кулинарен отбор на България", „Най-добър Готвач на България", „Най-добър Сладкар на България", също така ще се проведе и годишната надпревара за „Най-добър Пицар на България".
Основен акцент в Национална кулинарна купа на България 2019 ще е Панорамата на професионалното образование под егидата на Министерството на образованието младежта и науката и Българската асоциация на професионалните готвачи. Ще бъдат проведени състезания в категориите за “Най-добър млад готвач”, ”Най-добър млад хлебар/сладкар” и “Най-добър млад сервитьор“.
Повече информация, записвания и новини относно новити инициативи и дисциплини, свързани с развитието на единственения Национален кулинарен конкурс в България можете да потърсите на сайта www.bapc.bg.