Ансамбъл "Тракия" с концерт за Трети март

"Цветни щрихи от България“ е името на спектакъла

„Цветни щрихи от България“ е името на концерт-спектакъла на Фолклорен ансамбъл „Тракия“ с главен художествен ръководител проф.Даниела Дженева, с който ще бъде отбелязан 3 март - националния празник на България.
ФА “Тракия” - Пловдив е създаден през 1974 година. Той има за задача да запази и развие народното песенно и музикално-танцово богатство от всички фолклорни области на страната. Представя и разкрива в почти автентичен вид или в съвременни музикални и танцови интерпретации истински бисери на народното творчество. Ансамбълът се отличава със своя неповторим стил на авторство и оригиналност.
Творческият облик на “Тракия” е създаден и се развива от най-големите автори в областта на фолклора като проф.Кирил Дженев, доц.Стефан Мутафчиев, проф.Николай Кауфман, проф.Николай Стойков, К.Колев и много други.
За 44 години ансамбъл „Тракия“ е изнесъл хиляди концерти във всички краища на България, участвал е в много значими форуми и международни прояви в над 50 страни. Носител е на всички възможни награди в сферата на културата.
Концертът е днес от 19 часа в ДК „Борис Христов“.