За 2 години Община Бургас реализира 10 мащабни обекта по проект за балансирана градска среда

В рамките само на един проект и в срок от две години, Община Бургас реализира 10 обекта, които подобриха условията и качеството на живот на жителите на "Меден рудник", Централна градска част и "Възраждане". Това съобщи зам.-кметът на Бургас Чанка Коралска на заключителна пресконференция по проект "Осигуряване на балансирана градска среда в ЦГЧ, ж.к. "Възраждане" и ж.к. "Меден рудник" - етап 1", финансиран по ОП "Региони в растеж" 2014-2020 г.

"С реализирането на проекта успяхме да подобрим условията за живот на хората в ЦГЧ, Възраждане и "Меден рудник", като създадем нови паркоместа, по-екологична градска среда и нови места за отдих и игри на открито с озеленяване, подземни контейнери за отпадъци, енергийно ефективно осветление и иновативно оползотворяване на дъждовната вода. Не по-малко важно е, че под всички улици, които ремонтирахме, беше сменена цялата подземна инфраструктура", сподели зам.-кметът на Бургас Чанка Коралска.

Обектите по проекта бяха свързани с мащабна реконструкция на пешеходна зона "Богориди" /от ул. "Лермонтов" до ул. "Демокрация"/, на историческото ядро на Морската градина /от паметника на Пушкин до ул. "6-ти септември"/ и на площад "Жени Патева" /пред стария съд/.

Ремонтирани бяха още тротоари и ключови улици в Централна градска част, "Възраждане" и "Меден рудник" като ул. "Фердинандова", ул. "Христо Фотев", ул. " Цар Самуил", ул. "Македония", ул. "Пробуда", ул. "Любен Каравелов", ул. "Васил Левски", ул. "Ивайло" /1-ви етап/, ул. "Кооператор" и др.

Занемарени междублокови пространства в трите градски района бяха превърнати в красиви и комфортни кътчета и паркове за отдих, спорт и игра на открито.

"Имаме още много проекти, които предстои да реализираме и ще превърнат Бургас в още по-привлекателно място за живеене. Един от тях е свързан с изграждане на нов паркинг с над 150 места между улиците "Мария Луиза", "Цар Асен" и "Климент Охридски", разказа още зам.-кметът на Бургас Чанка Коралска.

На срещата присъстваха още директорът на общинската дирекция по строителство Димитър Бакалов и директорът на Центъра за административни услуги "Възраждане" Магдалена Манолова.