Прогнозите сочат Арсенал да продължи на 1/4-финалите в Лига Европа

В четвъртък ще се проведе реванша от 1/8-финалната фаза на турнира Лига Европа между отборите на Арсенал и Олимпиакос. След успеха на английския тим с 3:1 в първия мач в Пирея преди седмица, почти всички футболни прогнози са за нов успех на тима на Микел Артета и класиране на 1/4-финалите в Лига Европа. През миналия сезон гръцкият тим елиминира Арсенал в директните елиминации на Лига Европа, но сега е малко вероятно да направи подвиг срещу „топчиите“, които надали ще изпуснат аванса си от две попадения.

През миналата седмица тимът на Арсенал направи голяма крачка към класиране в следващата фаза на Лига Европа. „Артилеристите“ победиха с 3:1 Олимпиакос като гости, благодарение на попаденията на Мартин Йодегард, Габриел и Мохамед Елнени. Тимът на Микел Артета имаше пълно превъзходство в срещата като създаде 18 шанса за гол, докато техният съперник отправи само шест удара към вратата на Бернд Лено. Освен това защитата на Арсенал допусна само два точни удара по посока на своята врата, като един от тях бе попадението на Ел Араби.

При визитата в Пирея, Микел Артета заложи на Гранит Джака, Томас Партей и Уилиан в средата на терена. До голяма степен това се оказа решаващо за победата на „топчиите“. Арсенал имаше голямо превъзходство в средата на терена и Олимпиакос беше затруднен да организира атаки. Трябва да отчетем и доброто решение на треньора на „артилеристите“ да заложи на Мартин Йодегард сред титулярите. Норвежкият футболист отбеляза едно от попаденията, а той затвърди добрата си форма със страхотно попадение срещу Тотнъм през уикенда. Арсенал надви „шпорите“ в дербито на Северен Лондон с 2:1. Въпреки фамозното попадение на Ерик Ламела в 33-ата минута, „топчиите“ направиха пълен обрат, като Йодегард и Лаказет бяха точни. В това дерби се оправдаха очакванията в повечето футболни прогнози да има попадения в двете врати. Като цяло Арсенал има проблеми в защита и е допуснал гол в последните си десет двубоя. Предходните пет срещи на тима пък предложиха голове в двете врати и няма да е изненада, ако в мача срещу Олимпиакос в четвъртък отново има отбелязани голове от двата отбора.

Гръцкият тим ще се надява да повтори триумфа си на Емиратс“ от 27 февруари 2020 година. Тогава Олимпиакос отново пристигна в Лондон като изоставащ в първия мач. Но гръцкият отбор бе загубил само с гол разлика първата среща, тъй като „топчиите“ спечелиха с 1:0 в Пирея. На реванша Олимпиакос записа успех с 1:0 в редовното време с попадение на Папе Сисе. Така мачът влезе в продължения и Пиер-Емерик Обамеянг отбеляза за Арсенал в 113-ата минута. Всички очакваха Арсенал да продължи напред, но Ел Араби шокира английския клуб с гол в 120-ата минута за Олимпиакос. Така гърците елиминираха Арсенал, но може ли да повторят чудото и този четвъртък?

Йусеф Ел Араби отново се очаква да бъде главното действащо лице за гостите. Той се разписа в първия двубой срещу Арсенал преди седмица, като в момента отбеляза попадение в последните си три двубоя. Ел Араби бе точен за Олимпиакос при победата с 3:1 над АЕЛ Лариса през уикенда. Гръцкият отбор има три победи, едно реми и една загуба в последните си пет двубоя. Четири от тези срещи са предложили попадения в двете врати и като се има предвид резултатните двубои на Арсенал, то прогнозата за Гол/Гол може да бъде добър избор за предстоящия мач реванш на „Емиратс“ в четвъртък.