Осман Октай: Слави Трифонов слага кръст на политическия си проект

Според него вратите за нови предсрочни избори са отворени

"Виждаме нестандартен ход на една политическа формация. Този ход на Слави Трифонов отваря широко вратите на следващи предсрочни парламентарни избори. Той постави на колене дори старта на новия парламент, опитвайки се да се измъкне от политическата отговорност, с която е натоварена ИТН като първа политическа сила". Това каза пред БНР Осман Октай, политически анализатор, в миналото посочван за дясна ръка на Ахмед Доган. 

Според него, ако Слави Трифонов е имал сериозно намерение да носи политическа отговорност, подходът му е трябвало да бъде съвсем друг.

"Много пъти съм казвал, че след Пеевски, че след Борисов задкулисието ще подготви нов политически проект чрез протестите. Натам отиват нещата. Осъзнавайки в каква ситуация е изпаднал, Слави Трифонов търси елегантен изход от тези зависимости. Побеждавайки ГЕРБ, слагайки на масата програма, представяйки хора, сред които прозират лица от НДСВ, той казва предварително: "Изпълних си ангажимента пред вас, други не подкрепиха този политически проект". Както избяга да стане народен представител, сега ще избяга от създадения от него политически проект. Определно съжалявам избирателите и смятам, че с това действие той заложи хората в този състав - убеден съм, че 90 на 100 от тези имена не са знаели, че той така ще ги отиграе и ще ги заложи. Можем да кажем, че от днес Слави слага кръст на своя политически проект за в бъдеще", коментира Октай.

"Малко съм ядосан на Слави Трифонов, че се излъгаха надеждите на хората. Помните в неговите предавания как се шегуваше, че иска да стане зет на дядо. Сега постигна тази цел - стана наследник на НДСВ", каза още анализаторът.