Бойко Борисов: Ситуацията в страната е пълен хаос (Видео)

Отговорността за правителството е на ИТН, ГЕРБ ще гласува "против", заяви Борисов

"Актуалната ситуация може да се определи само с една дума – пълен хаос. Имаше една приказка за царството на лудите където нормалният бива обявяван за луд. Слушах внимателно интервюто на Станислав Трифонов. Хубаво е, че иска да поеме отговорност най-сетне за това, което една година прави. Въпросът е как ще го направят и дано да го направят. Отговорността е изцяло тяхна”. Това заяви Бойко Борисов на брифинг на ГЕРБ след заседанието на изпълнителната комисия на партията

"ГЕРБ и СДС трябва да стоят максимално далеч от тези отровни партии на омразата, които не зачитат волята на народа, не се отнасят към избора му. Възлагаме на нашите депутати да си влязат в залата и да си гласуват против правителство. Защото всяка друга наша формула на недобронамереност и отговорност, би означавала да ни привързват с някакви кукловоди, сценаристи или каквото и да е било друго. Ние не искаме това, не сме от тях", допълни той.

"Изчакахме вчерашния ден, за да видим дали няма да се вразумят, но не получихме никакво писмо. Не че сме очаквали, но все пак щеше да е някакъв вид знак. Нормално мислещи политици трябва да си дадат сметка, че когато имаш едва с 0.5% и то в чужбина повече гласове, а в България си загубил изборите, за втори път народът ти казва, че тази партия не иска да бъде изчегъртана. Направили сме толкова неща, че няма как да бъдат изчегъртани", заяви Борисов.

"Слушах внимателно и служебният премиер Янев, който каза, че за два месеца оставя държавата в стабилно състояние. Естествено, че е в стабилно, защото ние я оставихме в много стабилно състояние. През тези два месеца не е направено нищо друго, освен това, което сме направили ние. Трябваше един План за възстановяване да мине в парламента, но нито една група не го одобри. Другите държави вече ще отидат за вторите траншове, а ние още нямаме план. За ваксинация няма и да говоря, защото излиза, че само ние искаме да плашим хората. Просто ние сме хора с опит и знаем какво е да се препълнят болниците. Излезе Ройтерс, че вирусът от Перу не го хващат ваксините", заяви той.

"Слушайки интервюто на Слави Трифонов, не си представям как ще продължат преговорите, без някоя от партиите да претърпи огромно унижение, отивайки да подкрепя правителство, за което няма никакви политики", допълни той.