Янев: Към момента не се налага включване на въоръжените сили в охраната на границата

Следващата седмица предстои да бъде свикан Съветът по сигурността към Министерския съвет

Премиерът Стефан Янев се яви в парламента, за да бъде изслушан за състоянието на границата ни с Турция и очаквания мигрантски натиск. Следващата седмица предстои да бъде свикан Съветът по сигурността към Министерския съвет, предаде БНТ.

Служебният министър-председател заяви, че с организацията, която до момента е направена в Министерския съвет, и със създаването на групи за непосредствен и бърз анализ на ежедневна база на обстановката, с организацията от "Гранична полиция", смята, че правят необходимото относно подготовката на страната по охрана на държавната граница.

"Всичко се взема предвид, включително се обсъждат и мерки за поведение на терен. На този етап не мисля, че е необходимо да се дискутират, но при необходимост това може да стане на закрито заседание", коментира Янев.

Той допълни, че към момента не се налага включване на въоръжените сили в охраната на границата, такова решение не е взето, но ще бъде взето, когато обстановката го налага.

По същата тема бяха изслушани още министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, министърът на отбраната Георги Панайотов и външният министър Светлан Стоев.