Бойко Борисов: Радев спокойно може да се нарече българоубиец (Видео)

Заради безхаберието им вече няма друго спасение за българите, освен Божията закрила, заяви лидерът на ГЕРБ

Вчера и днес 400 българи си загубиха живота заради шайката на Радев, заради тяхната надменност, лукавост, измамност, прераснала в нерешителност, паника и ужас. Това заяви бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов при посещение в Перущица.

"Лекарите продължават да бъдат нашите герои, но то вече дори не зависи от тях – няма легла, нямаме медикаменти, няма план, закриха Националния оперативен щаб, изчегъртаха проф. Кантарджиев, проф. Балтов го свалиха от операция. Това причини Радев на българите. Спокойно може да се нарече българоубиец", коментира още Борисов и припомни, че от ГЕРБ седмици наред са предупреждавали, че ще дойдат дни, в които 200-300 българи на ден ще губят живота си. Според него служебният кабинет е закъснял с налагането на локдаун. "Сега се хващат за ръце, а трябва да се хванем за главите", подчерта той.

"Как ще върнете ваксинациите, как ще върнете учениците? Кого лъжете? Излезте като мъже и се извинете, кажете: "Изпуснахме нещата, извиняваме се, майната им на изборите и да се обединим, да спасим народа", каза Борисов. "Ръцете на Стойчо Кацаров са омърсени. С какво този провален човек държи Румен Радев, че не го отстранява от поста? Колко човешки животи струва този министър?", недоумява лидерът на ГЕРБ.

"Предложих им обединение за справяне с COVID-кризата, в отговор те ме дадоха на прокурор. А сега се държат за ръце пред камерите!?", каза той.

Борисов коментира и темата с цената на газа, която вчера обявиха, че е намалена за ноември след преговори между „Булгартрансгаз“ и „Газпром експорт“

"Следващата лъжа – 33% намаление на цената на газа. Абе, измамници... За да имали положителна новина излизат и казват: "33% свалихме цената на газа". Вдигнаха я с 30-40 лева, свалиха я с 1 лев вчера и то не за всички! За индсутрията е по-скъп токът. Това са измамници. Това са хора, които нямат мярка! Това е не само измама, това е фарс и съм сигурен, че всички работодателски организации ще избухнат", отбеляза Борисов.

По думите му се изопачава и информацията за увеличената събираемост на данъците.

Борисов призова и да се спре това теглене на дългове, защото само след две седмици ще има правителство и то само трябва да прецени дали го прави.