Корнелия Нинова подаде оставка

Тя оцени резултата на БСП като катастрофален

"Поемам цялата отговорност за резултата на БСП и подавам оставка", заяви Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията.

"Изчаках окончателните резултати от изборите. Оценявам този резултат като катастрофален, особено с това, че отстъпихме от трето на четвърто място. поемам цялата отговорност, вината е изцяло моя", коментира още тя, цитирана от БНТ.

По думите ѝ много неща са повлияли на катастрофалния резултат на социалистите. Машинният вот е затруднил избирателите, ковид кризата се отрази и много хора се уплашиха и не отидоха да гласуват. Субективните причини са въпрос на дълъг разговор в партията.

От вчера една група в БСП ми иска оставката, но това не ме впечатлява, защото го правят вече пет години.

Останала е изненадана, че Антон Кутев е поискал оставката ѝ в качеството си на говорител на служебното правителство, а не като част от пленума на БСП. Останала е изненадана, че инициативният комитет на президента Радев я е поискал.

Нинова обяви още, че са получили покана от "Продължаваме промяната" за съставяне на кабинет.

"Приехме поканата за преговори за правителство с "Продължаваме промяната". Ще търсим общите неща, ще търсим обединение, ще търсим формат на работни групи", заяви още Корнелия Нинова.

Коалицията "БСП за България" остана четвърта политическа сила след изборите на 14 ноември.