Как да изберем най-добрия коледен подарък?

Какъв е най-подходящият подарък за любимия човек? Нека пак да си припомним най-важното: всеки мъж е момче, всяка жена - принцеса!

Фразата „Няма значение какъв е подаръкът, важен е жестът” е лицемерно оправдание за неспособността да избираме подаръци.

Няма по-приятно усещане от очакването на подаръците от любимите хора, няма по-трудно нещо от избирането на дар за близък, няма по-голямо разочарование от неуместен и излишен подарък.

Как да избираме подарък?

Някои ще кажат: "О, толкова е лесно при това изобилие..."

Аз ще ви кажа – първо се поставете на мястото на човека, когото искате да дарите и си помислете какво ще ви зарадва и какво бихте искали да получите. Разбира се, когато купувате за жена, а вие сте мъж, „бормашината”, която желаете, няма да е най-уместният подарък. Ако пък сте дама, със сигурност избелващият крем против бръчки няма да влезе в употреба на любимия. Изберете аналогичен подарък, подходящ за съответния пол.
Друга възможност за избиране на подарък е според зодията, прибягвала съм до този вариант и се получи много добре, можете да се възползвате от съветите на астролозите в случай, че не познавате достатъчно добре човека или пък той се къпе в лукс и изобилие и за вас е трудно да изберете какво да подарите.

На какво се радват жените?

Някой ще ви посъветва: „Вземи и един ваучер за 150 лева и я пускай да пазарува”. О, да, това е чудесен вариант, но меко казано е бягство от отговорност и мързелив начин за отбиване на номера.

Така няма да усетите тръпката от избора и радостния блясък в очите на любимата, докато разопакова кутията.
На първо място жените обожават бижутата. И както е казано: „Диамантите са най-добрият приятел на едно момиче”, но не всеки може да си ги позволи, а пък и не отиват на всяка дама.

Бижутата са чудесен подарък, трябва само да огледате кутията с накити на приятелката си или пък, ако нямате достъп до нейната спалня, то загледайте се в това какви бижута носи. Те са ясен пример за това какво ще си хареса и на кое ще се зарадва.

Злато, сребро, камъни, стомана, дърво или пластмаса - имате богат избор. Перлите са за по-възрастни жени със съответния статус.
Бельото и еротичните играчки са за много близки приятели и влюбени двойки. Но пак трябва да сте наясно какво обича партньорът ви. Ако тя носи сутиени без банели, няма да е добър ход да й вземете обратния вариант. Ако пък той харесва боксерки, не му купувайте прашки, е, за да ви зарадва, сигурно ще ги обуе веднъж в спалнята, но няма гаранция дори и в това.

Секс играчките за възрастни, подарени от любим, могат да бъдат възприети двузначно, така че трябва да сте сигурни за отношението на половинката си към тези неща.
От друга страна, сред весели приятели подаръците от секс магазините винаги са повод за големи шеги и забавления. Те са подходящи за разкрепостени, весели и шегаджийски натури без предразсъдъци в леглото.
Домакините със сигурност се радват на нов кухненски робот или миялна машина, но все пак няма да е зле да добавите и подарък, който да ги откъсне от печката и тиганите. Да кажем, пакет целодневни спа процедури с масажи и ароматерапия.
Много често, когато не съм сигурна какво точно да подаря, избирам два или даже три подаръка, за да е сигурно, че поне с един от всички ще съм уцелила. Но това е малко разточително, разбира се, и може да го направите, ако не сте от хората, които се чувстват прекарани, ако са похарчили повече отколкото са получили насреща.
Няма да сгрешите, ако подарите парфюм, но трябва да сте наясно с вкуса или любимия аромат на човека отсреща, същото важи за целия набор козметика. Но все пак това е признак за липса на фантазия.

Да не ви е минало и през ум да подарявате сапун и чорапи, това беше оригинално през ерата на комунизма.

Кое е важно за един мъж?

Когато избирате за мъж всичко, свързано с неговото хоби, ще бъде прието с радост.

Ако той е рибар, една нова въдица ще е супер, ако обича да майстори - набор нови инструменти, ако пък се занимава с техника, всяка иновация ще е добре дошла.
Понякога мъжете са като децата. Компютърни и видео игри, конзоли и всякакви електронни джунджурии ще ги накарат да се усмихнат и веднага да се заемат с инсталирането им.

Голям телевизор с домашно кино пък направо може да ви спечели първо място в сърцето му поне за година. Ако обаче си го сложи в спалнята, може да сте на второ място в леглото му.
Билет за футболна среща на Барса, Милан, Реал или Манчестър е перфектният избор на подарък за всеки запалянко. Тук обаче освен високата цена трябва да помислите и за транспорта.
Почивки, екскурзии и романтични уикенди са идеална възможност да се усамотите и да се отдадете един на друг. Или пък да пратите тъщата за кратко извън града.
Каквото и да изберете, целта е да дарите радост и да си спечелите още една усмивка.

Няма нищо по-хубаво от това да подариш щастие, да гледаш как нетърпеливо разопаковат подаръка ти и колко любов и благодарност може да ни даде и на нас.

Подарък за човек, когото не познаваш

Не трябва да забравяме и тези, на които няма кой да подари, няма кой да ги накара да се усмихнат. На тях най-малкият жест им се струва десет пъти по-голям.
Затова, когато привършите с покупките за любимите хора и приятелите, отделете малко време и пари за тези, които не познавате, не виждате, но те съществуват някъде и също чакат своя подарък. Начините и местата за благотворителност са много. Няма да ви ги обяснявам, сигурна съм, че сами ще ги откриете и ще дарите усмивка и на непознат.

И все пак да не забравяме, най-важното за един подарък е човекът, за когото е предназначен, да се почувства истински обичан.