Лавка за продажници или депутат Маркет

Политическата седмица започна с (не)очакваната новина за поредния или последния предател в редиците на управляващите от ГЕРБ. Моментът бе избран добре, точно след Конгреса на партията, на който над 1100 делегати засвидетелстваха пълна подкрепа за лидера Бойко Борисов.

Особено ценно бе рамото, което удариха партньорите на най-голямата ни политическа сила в дясно. На крака в София дойде председателят на ЕНП, ясен знак коя е партията, припозната в европейското демократично семейство. Напук на мераците и претенциите, предявени от търгаша Йончев и слугата Бареков.

Ден след мощната заявка на ГЕРБ за първо място на идните евроизбори, дойде шокът от напускането на довчера верният бивш шеф на Агенцията по приходите. Бягството на дезертьора бе особено изненадващо, с оглед етикетите за близост с бившия вътрешен министър. Нещо повече, Красимир Стефанов се считаше за един от най-приближените на Борисов и Цветанов, особено като се има предвид факта, че той бе спуснат в последния момент на 120 процента избираемото второ място в хасковската листа, непосредствено след бившия икономически министър Делян Добрев. Доверие оказано в аванс на Стефанов, което той не оправда и на йота. Бил експерт, не бил член на ГЕРБ, искал да прави каквото си иска в Народното събрание. Абе, аланкоолу, направи си партия, отиди на избори, кандидатирай се за президент и ако те изберат действай както си знаеш!

Владислав Горанов също каза, че не вижда своет място в окупираното от еничарския корпус на Станишев и Местан 42-ро Народно събрание. И го напусна, тихо и кротко, без шумни пресконференции и обикаляне като цветарка по сутрешните блокове.

А ти като ръководител на НАП или участник в предизборната кампания какво точно свърши по повод пълната забрана за тютюнопушене в заведенията? Нали сега там ти убивало камъчето? Или май те насочи не дори кръстникът ти Бареков, а Кръстника на кабинета „Олигарски“, извадил стотици хиляди по улиците след несполучливия избор за шеф на ДАНС.

Кой, кой принуди Стефанов да обърне палачинката часове след приключване на Конгреса?

Кой бе предупредил Бареков за акцията? Защо лидерът на „България без цензура“ реагира в личния си блог минути след новината от парламентарните кулоари? Кой назначи Бареков за говорител на Стефанов?

Докога Пеевски ще купува депутати? Докога Пеевски ще изнудва и натиска през съдебната система законно избрани български народни представители, поставяйки ги в тежки зависимости?

Права е Цецка Цачева признавайки, че случилото се е крещящ и очевиден пример за задкулисието, което ни управлява и което прави последни отчаяни ходове за да запази жалкия катун, зовящ себе си 42-ро Народно събрание. В името на лелеяния кворум се купуват безогледно съвести, мандати, депутати, превръщайки парламента от светиня в грозна лавка, в гаден магазин за народни избраници

Куклата на конци Красимир Стефанов показа, че архитектите, взели на концесия българското правителство няма да се спрат пред нищо за да държат докрай престъпната си турскочервена власт. Без съвест и свян, нищо че Стефанов дърдореше именно за някаква съвест.

Но и техният пясък изтича. А Борисов и Цветанов могат само да черпят за пролетното почистване на единствената, както личи опозиционна партия.