Красивите вдовици на демокрацията (част първа)

Кои са овдовелите хубавици и какво се случва с тях днес?

Презрени или съжалявани, забравени или възкачени на върха, красивите вдовици на нашето съвремие носят своя кръст и се борят за оцеляване. Повечето от дамите, които ще изброя по-нататък са овдовели след насилствената смърт на съпрузите си но има и други, които са загубили любимия при нелепи инциденти.  Дали са били подготвени и са очаквали, че един ден това ще се случи, никой не знае.  

Лора Георгиева – Борислав Манджуков

Най-новото попълнение в листата е 26 годишната  Лора Георгиева приятелка на застреляният тази година варненски бизнесмен Борислав Манджуков.  Тя е родена на 22 март 1988 година в Казанлък. През 2007 година завоюва титлата Царица Роза на празника на розата в родния си град. Завършва специалност „Журналистика“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Работила е като водеща в новините на телевизия МСат и предаването „Така го правят жените“ по ББТ, заедно със Симона Пейчева. 

Казанлъшката роза овдовява два дни след рождения си ден. Приятелка е на скандалния варненец поне от 5 години твърдят запознати. От връзката си Лора и Боби имат дете, Мишел е на година и три месеца родена на Свети Валентин през 2013. Какво наследство е оставил на Лора, Борислав и ще трябва ли да плаща негови дългове все още не е ясно.

Ива Екимова - Димитър Екимов - Дими

Вдовицата на Дими от група „Сленг”  е може би една от най-красивите жени в моята листа. През 2001 година фронтменът на група „Сленг” Димитър Екимов – Дими се жени за бившата манекенка Ива Екимова, вече известна с участието си в супершоу „Невада“ и с последващите си медийни изяви в телевизия ММ и БНТ. Дими и Ива се запознават именно когато той ѝ гостува в предаването „Тиририрам“ по ММ. На 25 юни 2002 година се ражда дъщеричката им Дара, като Екимов сам изражда бебето.  На 29 юни 2008 Дими загива на място в катастрофа с мотор на седмия километър от София по магистрала „Хемус“. По данни на КАТ, Екимов се е движил с над 200 км/ч, когато е загубил контрол над мотора и се е врязал в мантинелата, а после е излетял от платното.

Година след инцидента Ива се събира под един покрив с Петрозар най-добрият приятел на покойния й съпруг. Наскоро водещата на „Жените Говорят” (ТВ7) призна, че работи за второ дете. Освен на ТВ екрана Екимoва се изявява и като преподавател в НБУ, ПР и рекламен експерт.

Въпреки подкрепата на приятели Ива продължава да се справя сама с проблемите на ежедневието и не пропуска да почете паметта на съпруга си.

Мая Илиева - Георги Илиев - Главния

Другата известна хубавица сред вдовиците е Мая съпруга на покойния шеф на ВИС2 Георги Илиев. Градската клюка говори, че тя се влюбила в съпруга си, когато все още е бил обикновен човек. Той ценял чувствата й и й подарил бизнес – хотел „Дюн” на морето. Мая отглежда трите си осиновени деца. Кристи и Андреа взимат заедно с Георги от дом за сираци. След смъртта му Мая осиновява още едно дете – момченце Васил. Освен, че наследява голяма част от ресторантьорския и хотелиерски бизнес на съпруга си тя се радва и на доста недвижими имоти включително и шикозна къща в столицата на Доминикана  Санто Доминго.

Мая Илиева има тесен кръг приятели и много рядко може да бъде забелязана на публични места и в голяма компания. Сред най-близките й дружки са Наталия Симеонова, фолк дивата Анелия, сестрите Ивайла и Божидара Бакалови, а отскоро и Адриана Тюркмен - вдовицата на Фатик.

Връзката на вдовицата с младия варненец Николай Иванов-Шванца скандализира приятелите на Главния. Приближените на Жоро остро реагираха на връзката и настояваха тя да бъде прекатена.

Заговори се, че след натиск над нея да го остави и да бъде по-внимателна в избора си на бъдещ партньор Мая е зарязала гларуса.  До ден днешен Илиева продължава да се движи 24-часа на ден с усилена охрана.

В началото на годината ТВ таблоид пусна в ефир подробни кадри от сватбата й с Георги Илиев, което предизвика гневната реакция на хубавата Мая.

 

Очаквайте продължение с историите на Цеци Красимирова, Дарина Павлова, Ангелинка Димитрова и Лора Виденлиева.