Руски войник няма да вдигне ръка срещу брата си украинец!

Бунт в редиците на руската армия! Русия все още не е нахлула на територията на Украйна, само защото повечето войници могат да преминат на страна на украинците или просто да не изпълнят заповедите на Путин

В редакционната поща на elise.com.ua е получено писмо от майка на руски войник, мобилизиран преди месец на границата с източна Украйна.

Според нея руските войници, дори под смъртна заплаха, няма да преминат границата с Украйна, тъй като са положили клетва да защитават руските граждани и Русия, а не да завоюват чужди територии!

Препубликуваме текста на писмото без редакторска намеса:

Всяка сутрин с тревога чета новините, а вече месец не спя спокойно в очакване да чуя, че нашият президент Путин е дал команда за атака на Украйна. Синът ми и бойните му другари казват, че в щаба им няма съмнение, че ще бъде дадена заповед за инвазия в Украйна. Искам да се обърна към украинците и да им кажа, че синът ми е истински християнин и патриот и няма да се съобрази със заповедта. Той е дал клетва да защитава целостта на Русия и животът на руските граждани.

Всички знаят, че Украйна никога няма първа да атакува Русия, а и в момента не и е до това....

Mоят Андрюша казва, че им промиват мозъците, че няма да воюват с украинци, а с американци, облечени в украински военни униформи. Но това е абсурдно, никой не вярва в подобни глупости.

По ирония на съдбата, от другата страна на границата с източна Украйна , е мобилизиран негов негов близък роднина от Закарпатие. Майка му също е много разстроена и не може да повярва, че брат брата ще убива ... Сигурна съм, че има много подобни случаи!

Моят син и другарите му твърдо ще защитават своята територия и няма да допуснат нито един американец на руска земя. Категорични са обаче, че никога няма да тръгнат срещу братята си украинци, заради някаква въображаема цел... "

Лидия Ерменко

Ако това писмо е написано наистина от майката на войник, можем да заключим, че Русия все още не е нахлула на територията на Украйна, само защото повечето войници могат да преминат на страна на украинците или просто да не изпълнят заповедите на Путин.

Руските войници са наясно, че украинските им братя не искат война и никога няма да атукават първи ...