Бареков: Аз и КТБ сме невинни жертви

Кога Николай казваш истината?

Най-накрая Николай Бареков се осмели да сподели пред аудиторията истинското си мнение за казуса "КТБ". Досега "новият политик" спазваше дистанция от банката, дори хвалеше Искров и прокуратурата за решителните им действия относно източването на финансовата институция.
След като бившият тв водещ обърна палачинката за пореден път насочвайки стрелите срещу бившия си ментор Цветан Василев мнозина бяха готови да се закълнат, че ексдиректорът на ТВ7 има нов покровител, с далеч по широки рамене и подкрепа на всички институционални нива. Как иначе да си обясним хвърлянето на Бареков през глава в дълбокото и то месеци преди първите (както се очертава и последни) парламентарни избори на младата му формация, постигнала нелош резултат на евровота?
БългарияУтре първа съобщи за гръмовния скандал между Доган и Пеевски по повод невъздържания език на Бареков към почетния председател на ДПС. Според нашата информация неуспелият председател на ДАНС е поставил ултиматум на Цензурирания или спира подкрепата: „Да не си споменал и думичка за Доган!“.
Действие което само по себе си е смъртна присъда за ББЦ. Помним, че през май Бареков се качи на анти-ДПС вълната и съумя да излъже бая народ, че бил борец срещу Сараите, че вадил Движението от властта.
Оказа се, че единственият му изход е атаката срещу Борисов, синхронизирана със сценария на генералите от кръга "Монтерей" – план също осветлен от БългарияУтре. Но и това не сработи – дори отколешните врагове на ГЕРБ: вътрешният министър Йовчев и главсекретарят Лазаров потвърдиха, след направена проверка, че компроматът размахан от Бареков е абсолютен фалшификат.
Бегъл поглед към действията на Борисов като ръководител в МВР пък показва, че по негово време бяха най-сериозните успехи в битката на държавата срещу наркотрафика. С други думи лидерът на ББЦ тръгнал да яде мед с мечката.
И като не успя да извлече дивиденти от лъжата извадена срещу председателя на ГЕРБ отчаяният Бареков реши да се върне в лоното на банката-майка. Там откъдето започна и ще завърши всичко.
Кога Николай казваш истината? Когато хвалеше Цацаров и Искров? Или са верни твърденията ти, че КТБ и Василев, както и акушираната от тях „България без цензура“ са жертви на един и същ сценарий? Сценарий ли са дупките в Корпоративна банка, заради които ти обеща, че ще сигнализираш европейските институции? Как грабежът на века според теб изведнъж се превърна в задкулисна схема?
Бедни, бедни Николай, защо не отказа на Василев като те назначаваше в ТВ7?