Янев разкри как Кунева се е молила да стане министър

Янев разкри как Кунева се е молила да стане министър в къщата на Бойко Борисов, как Костов е заговорничил срещу Борисов, за да помага на БСП, и как Командира е разпределял парите от Цветан Василев!

 

"Най-после е дошло времето да излезе на показ истинският характер на Реформаторския блок и за какво беше събран този така бързо направен политически тюрлюгювеч! Ако анализаторите внимателно си спомнят, Реформаторският блок беше създаден набързо веднага след погрома на партиите на Костов и на Кунева след парламентарните избори. Тогава всички се питаха как толкова бързо се събраха, след като Костов наричаше Пръмова "кукувица", а нейните хора Даниел Вълчев и компания даваха най-ретроградните определения за Мавъра! Отговорът, макар и късно даден, е следният - този Реформаторски блок всъщност беше проект на КТБ със съгласието на БСП". Това разкри сензационно пред ПИК Яне Янев.

Лидерът на РЗС е категоричен: "Преди и след създаването на Реформаторския блок, връзките между Костов и Цветан Василев бяха изключително интензивни и топли. На практика Цветан Василев е станал проводник между Костов и влиятелна ВИП съпруга на червен политик. На практика Цветан Василев беше мостът между Костов и БСП".

Според него Реформарският блок си е осигурил донорството на Цветан Василев с подкрепата на Костов.

"След това потекоха парите от КТБ към Рефортарите, но Костов разпределяше кой точно да ги получава.

Има още едно доказателство за съюза между Костов и БСП. Когато ГЕРБ беше на власт и Борисов беше премиер, Костов постоянно правеше заговори с БСП срещу него. Опитвал се е неведнъж и на мен да ми предлага да бъда част от тази завера, но му отказах и от тогава ме намрази. Най-често тези резговори ставаха в Комисията за контрол на ДАНС, където всички телефони са прибрани в специални шкафчета и разговорите се водят свободно", посочи Янев. 

И продължи: "Тогава Костов говореше, че БСП е по-полезна от партията на Бойко Борисов. На някои от разговорите Костов дори стигаше по-далеч и разсъждаваше аналитично как да се прави стратегическо партньорство между старата десница и модерната левица, за да се изолира ГЕРБ от властта. Всичко това Костов правеше с една-единствена цел - да отмъсти на Бойко Борисов за това, че в началото на мандата на управлението на ГЕРБ му е отказал да му даде 2-3 министерски кресла".

"Същото се отнася и за г-жа Пръмова, която пред двама свидетели в дома на Бойко Борисов поиска да бъде външен министър в неговото правителство. Реформаторите не са нищо друго освен алчни за власт бивши комунисти. При тях няма ценности и дясно мислене, а само сметки с цел лично облагодетелстване", натърти Янев.    

 

Източник: pik.bg