Цацаров отнема депутатския имунитет на Бат' Сали!

Разследване на Нова телевизия го закова да продава незаконно ток в „частно енерго”

8 депутати от шест парламентарни групи в 43-то Народно събрание остават без имунитет!

По информация на списание „Правен свят” обаче, от прокуратурата са обяснили, че проверката за висящи разследвания срещу народните избраници не е приключила.

И броят на тези, които ще останат без имунитет, може дори да се увеличи!

Според наши източници, главният прокурор Сотир Цацаров ще поиска имунитета на Бат’ Сали, който беше монтиран за депутат от Кюстендил, което предизвика бунт и недоволство срещу ДПС както в града, така и в цяла България.

Разследване на Нова телевизия го закова да продава незаконно ток в „частно енерго” в циганската махала на Самоков и срещу него тече разследване, което ще му струва отнемане на законовата неприкосновеност.

Ясни са и имената на още двама депутати – Цветан Цветанов и Волен Сидеров.

Цветанов обаче постъпи много достойно и заяви: „Сам депозирах писмо в деловодството на Народното събрание за сваляне на моя имунитет. В това писмо се обърнах към главния прокурор Сотир Цацаров да ми се поиска имунитета по всички дела. Невинен съм, убеден съм в своята правота, вярвам в българския съд, искам делата ми да минат бързо и името ми да бъде изчистено от всякакви подозрения”, каза Цветан Цветанов.

За разлика от него, Волен Сидеров се умълча за имунитета си, но главният прокурор ще му го отнеме насила.

Скоро ще станат ясни и имената на останалите народни представители, които ще се простят със своя имунитет.

Междувременно, Сотир Цацаров се закани да отнеме и имунитета на бившия лидер на БСП Сергей Станишев, който е евродепутат.